Stichting duurzame Ontwikkeling Nederland Suriname
BEL ONS +31 (0) 35 69 53 405
Donateur worden

Wat doen wij

WAT DOEN WIJ

Wat doen wij

Stichting duurzame Ontwikkeling Nederland Suriname (d’ONS) creëert en voert projecten uit in Suriname met als doel het land duurzaam te ontwikkelen.
 
De hulpvraag uit Suriname is hierbij altijd leidend.
 
In Nederland en in Suriname werken we samen met bewoners, organisaties en bedrijven en dit doen wij vanuit onze kernwaarden “betrokkenheid, samenwerking en bewustwording”.
 
Onze focus ligt daarbij op het gebied van landbouw, toerisme en energie.

 

Benieuwd naar de volledige trackrecord van stichting d’ONS? Klik hier

 • null

  LANDBOUW

  Gezonde landbouw gericht op voedselveiligheid, schoon milieu en goede gezondheid. Een kringloopeconomie waar geen grondstoffen verloren gaan en vervuiling wordt voorkomen.

 • null

  ENERGIE

  Inzet van zonne-energie vooral op plaatsen waar nauwelijks tot geen aansluiting op het lichtnet mogelijk is.

  Met trots willen wij hier verwijzen naar het Multifunctioneel zonne-energiecentrum Nieuw Koffiekamp en in het dorp Langatabiki, waar een gemeenschapsgebouw is voorzien van zonnepanelen en computers.
  Door gebruik te maken van zonne–energie is het dorp gedeeltelijk voorzien van elektriciteit. Computers zijn aangeschaft en de kinderen kunnen nu via het internet lesprogramma’s volgen en huiswerkbegeleiding in het gebouw krijgen. Zo brengen wij de wereld letterlijk dichterbij de bewoners.

 • null

  Toerisme

  Eierenstropers vormen een grote bedreiging voor het voortbestaan van de zeeschildpad op de stranden van Galibi en Braamspunt. Via ons project Turtle Watch bewaken vrijwilligers van d’ONS in Suriname de nesten en houden zij samen met de jachtopzieners de eierenrovers op afstand.

Volg ons en deel!

YouTube
YouTube
Twitter
Visit Us
Follow Me
LinkedIn