Stichting duurzame Ontwikkeling Nederland Suriname
BEL ONS +31 (0) 35 69 53 405
Donateur worden

Uitreiking landbouw Award 2012 in Suriname

Op 20 november 2012 vond de uitreiking van de award voor het meest duurzame agrarisch MKB-bedrijf van Suriname plaats. De award, met een prijzengeld van € 7500, -, werd op basis van vooraf gestelde criteria door een gezamenlijk initiatief van het ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij (Suriname), stichting d’ONS, het bedrijf HAK en het ministerie van Economische zaken, Landbouw en Innovatie ter beschikking gesteld.

De winnaar is de heer André Pita uit Moengo geworden (zie videoverslag André Pita). De jury kende hem de prijs toe omdat zijn bedrijf het meest aan de gestelde criteria voldeed en bovendien kon hij duidelijk voor ogen brengen hoe zijn bedrijf verder ontwikkeld kon worden. Wat hiernaast ook belangrijk was, dat de heer Pita bereid was om zijn kennis te delen door te participeren in een landbouwstichting waarbij meerdere landbouwbedrijven zijn aangesloten. De jury is verheugd met deze voorbeeldondernemer en –agrariër.
De runner-ups waren Robert Kriontany (zie videoverslag) en Marlene Tima (zie videoverslag) uit het vruchtbare district Saramacca.

Hieronder vindt u enkele foto’s van de winnaars.

         

Stichting dONS

VIEW ALL POSTS