Stichting duurzame Ontwikkeling Nederland Suriname
BEL ONS +31 (0) 35 69 53 405
Donateur worden

Schenken en nalaten

SCHENKEN EN NALATEN

Schenken

Schenken heeft voordelen voor u en stichting d’ONS. Als u ons steunt met een periodieke gift van ten minste vijf jaar, dan is een gedeelte van uw gift fiscaal aftrekbaar. Tegelijkertijd zijn wij voor een langere periode verzekerd van inkomsten. Zo kunnen we onze projecten voor Suriname duurzaam voortzetten. 

Stichting d’ONS heeft de ANBI status. Dat betekent dat wij ons voor meer dan 90% inzetten voor het algemeen nut. Hierdoor zijn uw giften fiscaal aftrekbaar.

U kunt uw periodieke gift, zonder notaris, in orde maken door de schenkingsovereenkomst te downloaden en in te vullen. Met een schenkingsovereenkomst van ten minste 5 jaar kost uw gift u minder dan dat wij ontvangen. Eénmalige giften of jaarlijkse giften zonder overeenkomst zijn alleen aftrekbaar als ze opgeteld meer dan 1% van uw verzamelinkomen bedragen. Zie ook het voorbeeld hieronder.

U ziet als u bijvoorbeeld €350,- wilt schenken dat u met een schenkingsovereenkomst het bedrag kan verhogen naar €603. Zo ontvangen wij het volledige bedrag, terwijl u netto €350,- betaalt. 

Nalaten

U zet d’ONS in uw testament. Hiervoor bestaan er verschillende mogelijkheden.

  • Erfstelling: d’ONS wordt mede erfgenaam
  • Legaat: d’ONS erft een vooraf vastgesteld eigendom/ kunstwerk of geldbedrag.

 
Voor informatie over uw nalatenschap kunt u contact met ons opnemen
tel: 035-695 34 05.