Stichting duurzame Ontwikkeling Nederland Suriname
BEL ONS +31 (0) 35 69 53 405
Donateur worden

Prijs voor meest duurzame agrarisch MKB-bedrijf 2012 in Suriname

Stichting d’ONS en HAK gaan, met ondersteuning van het ministerie van Economische zaken, Landbouw en Innovatie (ELI) in Nederland, voor de eerste keer op zoek naar het meest duurzame agrarisch bedrijf in Suriname.

Duurzaam telen is nodig met het oog op voedselveiligheid, gezonde landbouwproducten en een goede volksgezondheid. Er is reeds een aantal MKB-bedrijven dat duurzaam agrarisch onderneemt. Dit proces wil Stichting d’ONS stimuleren, door de winnaar een prijs toe te kennen bestaande uit het ter beschikking stellen van kennis en ervaring van het bedrijf HAK op het gebied van duurzame gewassen teelt en veredeling.

Hoe in te dienen?
Van 20 juni tot en met 20 september 2012 kunt u uw bedrijf opgeven voor deze wedstrijd. Klik hier meer informatie over deze wedstrijd en de voorwaarden voor deelname.

Uitreiking
De uitreiking van de prijs vindt plaats op vrijdag 16 november 2012 van 19.00-21.00 uur in hotel Torarica te Paramaribo. De prijs zal bestaan uit het ter beschikking stellen van kennis en ervaring van het bedrijf HAK in nader overleg met de winnaar ter waarde van € 7.500,-

Seminar duurzame landbouw
Voorafgaand aan de prijsuitreiking, zal er van 15.00-18.00 uur een seminar over duurzame landbouw worden georganiseerd. Ook hier kunt u zich voor opgeven. Het seminar zal in het teken staan van de kansen en mogelijkheden van duurzame landbouw in Suriname. Het geheel is onder leiding van Henna Draaibaar.

Een professionele jury bestaande uit Maureen Silos (Carribean Institute, Suriname), Wendy Markiet (Anton de Kom Universiteit, Suriname), Faizel Kurban (Plantage Allianz, Suriname), Michiel van Ginkel (HAK, Nederland) en Hans Hoogeveen (Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie, Nederland) zal de bedrijven die zich hebben aangemeld, toetsen op basis van de in het inschrijfformulier vermelde duurzaamheidscriteria. De jury brengt tevens een bezoek aan de geselecteerde bedrijven. Uit die bedrijven zal een winnaar worden gekozen.

Inschrijven
Download hier uw inschrijvingsformulier. De inschrijvingen kunt u digitaal opsturen naar info@stdons.nl of per post opsturen naar het kantoor van de VSB, t.a.v. de heer René van Essen aan de Prins Hendrikstraat 18, PO Box 111, Paramaribo Suriname, o.v.v. Award duurzaam agrarisch bedrijf.

Stichting dONS

VIEW ALL POSTS