Stichting duurzame Ontwikkeling Nederland Suriname
BEL ONS +31 (0) 35 69 53 405
Donateur worden

Persbericht – Congres “Voeding en duurzame landbouw in Suriname”

CONGRES 2017

PERSBERICHT

Congres “Voeding en duurzame landbouw in Suriname”

Op 17 november 2017 vindt in Paramaribo, Suriname, een congres plaats waarin de thema’s ‘Voeding en Landbouw’ centraal zullen staan.

De organisatie van het evenement is een samenwerking tussen Stichting duurzame Ontwikkeling Nederland Suriname (d’ONS), het ministerie van Economische Zaken (EZ Nederland), het ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV Suriname), de bedrijven Koppert Cress en Rijk Zwaan uit Nederland, de Nederlandse Ambassade in Suriname, Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) en het bedrijf Varross uit Suriname. De locatie is hotel Torarica.

Tijdens het congres zal dieper worden ingegaan op het percentage diabetici in Suriname; de achterliggende oorzaken en wat gezonde voeding (bladgroente etc) hierin zou kunnen betekenen. Op het congres zullen kennis en ervaring worden uitgewisseld over de bestrijding van diabetes in Suriname en Nederland. Hiernaast hebben we de jaarlijkse award uitreiking voor de drie gezondste, duurzaamste mkb landbouwbedrijven in Suriname.

Sprekers op het congres zijn op dit moment o.a. Tamara de Weijer (huisarts uit Nederland en promovenda LUMC), Jennifer Plein (voedingsdeskundige/ diëtiste uit Suriname), een vertegenwoordiger van UNICEF Suriname en Rob Baan (Twitter @rjpbaan), CEO van het grootste micro-groente bedrijf in Nederland, Koppert Cress. Verder zal via een panel besproken worden hoe we tot effectieve zadenuitwisseling zouden kunnen komen tussen bedrijven in Nederland en kleine boeren in Suriname.

Met dit congres willen stichting d’ONS en haar partners duidelijkheid geven over de noodzaak van duurzame, gezonde landbouw en over de relatie tussen gezonde voeding en het percentage diabetici in Suriname. Dit congres is een onderdeel van een meerjarig programma van projecten en activiteiten in Suriname.

Voor wie?

Het congres is bestemd voor alle professionals, stakeholders en geïnteresseerden in de landbouw-, voedings- en gezondheidsvoorziening.

Stichting d’ONS

Stichting d’ONS is een vrijwilligers organisatie en streeft ernaar een bijdrage te leveren aan de duurzame ontwikkeling van Suriname. Duurzaam in economisch opzicht en duurzaam waar het gaat om de impact op het milieu en op de sociale omgeving.

Blijf op de hoogte van onze ontwikkelingen:
Website: www.stdons.nl
Twitter: @Stichtingdons
Facebook: stdons
LinkedIn: stdons