Stichting duurzame Ontwikkeling Nederland Suriname
BEL ONS +31 (0) 35 69 53 405
Donateur worden

Landbouw

LANDBOUW

Duurzame landbouw

Duurzame landbouw bevordert de voedselveiligheid en draagt bij aan de verbetering van de volksgezondheid in Suriname.
 
Om dit proces te stimuleren organiseert d’ONS samen met haar partners, een jaarlijks terugkerend event, namelijk de award voor het duurzaamste mkb-landbouwbedrijf.

De Duurzaamste mkb-landbouwbedrijf Suriname 2020 Award

is op 15 oktober 2020 uitgereikt aan het bedrijf NAGA’s augurken.

“… Dream big start small…”

Foto @2020: Ashokkoemar Narain- Winnaar award 2020

 

Op zijn bedrijf van 9 hectare in Wanica teelt de heer Narain augurken, kool, amsoy en kouseband. Dit gebeurt in het open veld. Het bedrijf heeft 16 mensen in vaste dienst. Volgens de jury heeft het bedrijf een grote mate van professionaliteit en een grote economische potentie. NAGA’s augurken heeft een eigen ‘research en development’ afdeling, die bijdraagt aan de verbetering van teelt en kwaliteit. De verwerking van de groenten heeft het bedrijf zelf in de hand. Het bedrijf beheerst de hele keten van productie, verwerking, distributie tot afzet en heeft hierdoor de potentie voor een gezonde groei.

 

Narain heeft aangegeven dat hij blij is met het geldbedrag van € 1000,- en zal dat bedrag inzetten op verbetering van de productie infrastructuur van het bedrijf.

Nieuws

Award 2020

De winnaar, de duurzaamste landbouwer van Suriname in 2020, en de bedrijven die op de 2e en de 3e plaats zijn geëindigd, zijn bekendgemaakt tijdens een aangepaste semi digitale bijeenkomst vanwege Covid-19 op donderdag 15 oktober 2020 op de pier van hotel Torarica.