Stichting duurzame Ontwikkeling Nederland Suriname
BEL ONS +31 (0) 35 69 53 405
Donateur worden

Kennisbank Suriname Nederland (SuNed)

KENNISBANK SuNed

Kennisbank Suriname Nederland (SuNed)

Stichting duurzame Ontwikkeling Nederland Suriname (d’ONS), start in samenwerking met de Wageningen Universiteit Library en Groen Kennisnet een databank met informatie over specifieke sectoren in Suriname en Nederland. Middels een zoekbox op de site van stichting d’ONS, www.stdons.nl, kan informatie opgevraagd worden.
 
SuNed is een digitale databank en bevat ruim 130.000 online artikelen uit vaktijdschriften, rapporten, video’s, presentaties, posters en websites op het gebied van landbouw, visserij, groene ruimte, ecotoerisme en duurzame energie. Het betreft informatie die zowel op Suriname als op Nederland van toepassing is. Via de zoekvragen op deze pagina krijgt u alle bronnen over een specifiek thema. U kunt het zoekresultaat daarna filteren via de facetten in de linkerkolom.

Het bijzondere aan deze databank is dat er ook meer dan 100 rapporten zijn gedigitaliseerd van het onderzoeksinstituut CELOS – Centre for Agricultural research in Suriname (zie de link Celos publicaties), die in de archieven van de Wageningen Universiteit lagen; het betreft rapporten die in gezamenlijkheid; door beide instituten zijn geschreven. Vaak gaat het om documenten die voornamelijk in de jaren 70 van de vorige eeuw geschreven zijn.
 
Gekoppeld aan deze databank zijn netwerkpartners (zie de link d’ONS netwerk van experts): dat zijn bedrijven, coöperaties, kennisinstituten en bankinstellingen uit Suriname en Nederland die informatie kunnen geven over specifieke onderwerpen uit de verschillende sectoren. Organisaties en particulieren uit Suriname kunnen besluiten om contact te maken met de experts voor een hulpvraag of een samenwerking/ training of voor een investering.
 
Deze databank is mogelijk gemaakt door een samenwerking tussen stichting d’ONS, Wageningen UR Library en Groen Kennisnet.