Stichting duurzame Ontwikkeling Nederland Suriname
BEL ONS +31 (0) 35 69 53 405
Donateur worden

George farming meest duurzame mkb-landbouwbedrijf van Suriname 2021

Het bedrijf George farming van George Karan uit district Saramacca is vrijdag 22 oktober 2021 door de stichting duurzame Ontwikkeling Nederland Suriname (d’ONS) en partners uitgeroepen tot het duurzaamste mkb-landbouwbedrijf van Suriname. Dit gebeurde in de Royal Ballroom van hotel Torarica voor een klein en select gezelschap. Felicitaties werden digitaal vanuit Nederland aan de winnaars uitgebracht door de voorzitter van stichting d’ONS, Rob Baan en ter plekke door de ambassadeur van de stichting. Joyce Sylvester en de directeur, Hendrik Comvalius.

De heer George Karan ontving de eerste prijs. Hij is een voltijds landbouwer en bezit ongeveer 10 hectare die geheel beplant wordt. Daarnaast huurt de teler grond om zijn productiecapaciteit te verhogen en continuïteit te garanderen aan zijn klanten. De teler is langer dan 30 jaar actief in de landbouwsector. Enkele jaren geleden heeft hij de training van “plantendokter” succesvol afgerond en is sindsdien overgestapt naar duurzame landbouw. Verrassend vond de jury dat de teler werkt met innovatieve technologie voor het beheren van zijn wisselbouw systeem. George farming heeft door de jaren heen geïnvesteerd in een machinepark die hij regelmatig inzet voor grondbewerking en wisselteelt. Karan maakt voornamelijk gebruik van biologische middelen.

De twee andere winnaars waren Dennis Parmo uit district commewijne (2e plaats) en de heer Matau uit district Wanica. Parmo en Matau ontvingen respectievelijk € 500,- en € 250,-.

Stichting dONS

VIEW ALL POSTS

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.