Stichting duurzame Ontwikkeling Nederland Suriname
BEL ONS +31 (0) 35 69 53 405
Donateur worden

Duurzaamste micro-landbouwer 2014: Dennis Tauwnaar

Op 21 november 2014 is de award duurzaamste micro-landbouwer 2014 uitgereikt aan Dennis Tauwnaar, duurzame theeboer uit het plaatsje Lelydorp.
 
Het bedrijf van de heer Tauwnaar, Pikin Sranan bio-farm, brengt theesoorten op de markt onder de naam “Bun Sani”. Een 100% biologisch product. Het gebruik van Surinaamse kruiden en of planten als thee is in Suriname niet onbekend. Maar het idee van commercialiseren ervan op een duurzame wijze, is tot nu toe alleen door de heer Tauwnaar gedaan en met durf omgezet naar een duurzaam Surinaams product.
 
Hij onderscheidt zich van de overige duurzame micro-landbouwers doordat hij zijn eindproduct niet alleen op de lokale markt afzet maar ook aan toko's in Nederland levert. 
Op dit moment levert het bedrijf heel veel papaja-bladerenthee voor de Surinaamse markt in verband met de chikungunya ziekte maar de diverse theesoorten zijn ook te drinken onder normale omstandigheden.
 
Bij de teelt van de theesoorten wordt uitsluitend organische mest gebruikt in de vorm van kippenmest en wordt er gecomposteerd.
 
Op basis van bovengenoemde factoren en combinaties is de jury tot de conclusie gekomen, dat de heer Tauwnaar de terechte winnaar van de award voor de duurzaamste micro-landbouwer in 2014 van Suriname is geworden. Tauwnaar toont dat het anders kan; dat er zoveel mogelijkheden in Suriname zijn naast het produceren van verse groenten en fruit.
 

Stichting dONS

VIEW ALL POSTS