Stichting duurzame Ontwikkeling Nederland Suriname
BEL ONS +31 (0) 35 69 53 405
Donateur worden

Digitale kennisbank Suriname Nederland – SuNed – van start!

Stichting duurzame Ontwikkeling Nederland Suriname (d’ONS) start, met medewerking van de Wageningen University & Research (WUR) en het Groene Kennisnet, een digitale databank waarin informatie gezocht kan worden over een aantal sectoren in Suriname. De onderwerpen die in de kennisbank zijn opgenomen zijn o.a. duurzame landbouw, duurzame energie en eco-toerisme. Met deze databank wil de stichting invulling geven aan één van de uitkomsten van de laatste twee congressen van de stichting in Suriname (zie www.stdons.nl).
 
Bedrijven, coöperaties, particulieren, kennisinstellingen en andere instellingen uit Suriname en Nederland kunnen via de zoek box (te vinden op www.stdons.nl) informatie opzoeken over specifieke onderwerpen uit de sectoren landbouw, energie en toerisme.
 
Via deze zoek box vindt u verder ook verloren gewaande artikelen en onderzoeken die door het onderzoeksinstituut CELOS uit Suriname en de WUR in o.a. de zeventiger jaren van de vorige eeuw waren geschreven.
 
Gekoppeld aan de databank zijn bedrijven of organisaties die deskundig zijn op een bepaald onderwerp. Na raadplegen kan besloten worden of er contact met deze instellingen wordt gezocht voor een hulpvraag of een samenwerking of voor een investering.
 
Deze goed ingerichte kennisbank bevat een schat aan informatie en kennis. De waarde ervan is vooral uit te drukken in tijdsbesparingen voor het zoeken en vinden van informatie. In plaats van eindeloos lang zoeken in diverse systemen, staat de informatie op een centraal en laagdrempelig platform dat voor iedereen toegankelijk is.

Stichting dONS

VIEW ALL POSTS

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.