Stichting duurzame Ontwikkeling Nederland Suriname
BEL ONS +31 (0) 35 69 53 405
Donateur worden

Congres 2016: ‘Landbouw, voeding en gezondheid in Suriname’

Op 10 juni 2016 vindt in Paramaribo, Suriname, een congres plaats waarin de thema’s ‘Landbouw, Voeding en Gezondheid’ centraal zullen staan. De organisatie van het evenement is een samenwerking tussen Stichting Duurzame Ontwikkeling Nederland Suriname (d’ONS), het ministerie van Economische Zaken (EZ Nederland), het ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV Suriname), Koppert Cress uit Nederland, de Nederlandse Ambassade in Suriname, Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) en de bedrijven Varross en Interfarm uit Suriname. De locatie is hotel Torarica.
 
Tijdens het congres zal kennis en ervaring worden uitgewisseld over de duurzame landbouw en de relatie tot gezonde voeding en de link met volksgezondheid in Suriname. Sprekers op het congres zijn o.a. mevrouw Wijngaarde van Dijk van het ministerie van Volksgezondheid en Rob Baan (Twitter @rjpbaan), CEO van het grootste micro-groente bedrijf in Nederland, Koppert Cress. Baan zal de laatste inzichten op het gebied van groente-consumptie in relatie tot bijvoorbeeld het percentage diabetici 2 uiteenzetten. 
Tijdens het congres zullen, voor het vijfde achtereenvolgende jaar, awards worden uitgereikt aan de drie meest duurzame mkb-landbouwbedrijven van Suriname van 2016.

Met dit congres willen stichting d’ONS en haar partners duidelijkheid geven over duurzame landbouw, over gezonde voeding en over de relatie tussen pesticidengebruik en volksgezondheid in Suriname. Samen met landbouw- en medisch deskundigen uit Suriname en Nederland wordt gepoogd meer transparantie te geven over genoemde onderwerpen. Dit congres is een onderdeel van een meerjarig programma van projecten en activiteiten in Suriname. 

Voor wie?

Het congres is bestemd voor alle professionals, stakeholders en geïnteresseerden in de landbouw-, voedings- en gezondheidsvoorziening.

 

Samenwerkende partners

Stichting d’ONS

Stichting d’ONS is een vrijwilligers organisatie en streeft ernaar een bijdrage te leveren aan de duurzame ontwikkeling van Suriname. Duurzaam in economisch opzicht en duurzaam waar het gaat om de impact op het milieu en op de sociale omgeving.

 
Blijf op de hoogte van onze ontwikkelingen

  Volg ons  
  Bezoek ons op FaceBook check Twitter voor St. d'ONS  

 

Programma congres 2016 is online. Voor pdf versie klik hier.

Stichting dONS

VIEW ALL POSTS