Stichting duurzame Ontwikkeling Nederland Suriname
BEL ONS +31 (0) 35 69 53 405
Donateur worden

Charity-diner t.b.v. ontwikkeling duurzame onderwijslijn Johannes Kwamie-basisschool

Op 25 mei jl. heeft stichting d’ONS een charity-diner georganiseerd t.b.v. de ontwikkeling en bekostiging van een duurzame onderwijslijn voor de kinderen van de Johannes Kwamie basisschool in het dorp Nieuw Koffiekamp in Suriname. Het diner vond plaats in de sfeervolle Grote Kerk van Naarden. De opbrengst was substantieel, waardoor de stichting samen met een vormgever aan de ontwikkeling van de leerlijn kan beginnen.

Doel van de leerlijn

De duurzame leerlijn is een vorm van natuuronderwijs, waarmee de kinderen een beter bewustzijn krijgen over de mogelijkheden van behoud van het Surinaamse Amazone-gebied. De thema’s zijn natuur, water en energie en deze thema’s zullen onderwezen worden aan de kinderen van groep 1 tot en met 6.

Tijdens de lessen ontdekken de leerlingen op een praktische en schoolse manier van alles over hun eigen omgeving en de wereld daarbuiten (bijv. door een bezoek te brengen aan ecologische-resorts en aan het beschermde Matapica-strand in Suriname). Leerlingen leren hoe hun eigen keuzes kleine en grote gevolgen voor hun omgeving en hun toekomst hebben. De leerlingen werken op computers, die in het multifunctioneel zonne-energiecentrum in het dorp aanwezig zijn. Deze computers worden aangedreven door zonne-energie.

Stichting dONS

VIEW ALL POSTS