Stichting duurzame Ontwikkeling Nederland Suriname
BEL ONS +31 (0) 35 69 53 405
Donateur worden

Certificaatuitreiking vrijwilligers pilot-project “Red de zeeschildpad en stop de eierenroof”

Op vrijdag 4 september j.l. ontving een groep enthousiaste vrijwilligers de certificaten voor hun deelname aan het pilot-project “Red de zeeschildpad en stop de eierenroof” in het legseizoen 2015.

De certificaten werden ook namens stichting d’ONS uitgereikt door Hesdy Esajas, hoofd van ’s lands Bos Beheer (LBB) en het hoofd van de dienst Natuur Beheer, mevrouw Claudine Sakimin.

Namens de samenwerkende organisaties LBB/ Natuur Beheer en stichting d’ONS (met dank aan de welwillende financiële ondersteuning van stichting Boomgaard) willen we alle vrijwilligers feliciteren en bedanken voor hun bijdrage aan de bescherming van de zeeschildpadden en zien hen graag terug als vrijwilliger in het volgende legseizoen dat in februari 2016 van start zal gaan.

Deze vrijwilligers werden in maart 2015 geworven en getraind, zodat zij de jachtopzieners kunnen assisteren bij het monitoren van de zeeschildpadden en het patrouilleren op het strand van Matapica en Braamspunt.

Alle geselecteerde deelnemers hebben een training gevolgd, waarin kennis werd bij gebracht over verschillende zeeschildpaddensoorten en de manier van benaderen, de omgang met klimatologische omstandigheden op het strand, het meten en tellen van eieren en het aanleren van de monitoring en dataverzameling van zeeschildpadden.

Binnen dit pilot-project zijn op de stranden van Matapica en Braamspunt in de periode van 25 april tot 25 mei de monitoringswerkzaamheden met inzet van 21 vrijwilligers uitgevoerd.
Door de aanwezigheid van de vrijwilligers zijn in die periode substantieel minder eieren geroofd.

Stichting dONS

VIEW ALL POSTS