Stichting duurzame Ontwikkeling Nederland Suriname
BEL ONS +31 (0) 35 69 53 405
Donateur worden

Duurzame leerlijn

Kinderen zien wij als de verantwoordelijke burgers van morgen. Daarom ontwikkelden wij een leerlijn die de schoolgaande jeugd bewust maakt van hun natuurlijke omgeving en hoe ze daarmee zorgvuldig om kunnen gaan.
 
De leerlijn is als pilot begin 2016 gestart en na een jaar succesvol geëvalueerd op de Johannes Kwamie basisschool in Nieuw Koffiekamp.
 
In 2017 zal de leerlijn opnieuw worden gedoceerd en uiteindelijk worden opgenomen in het reguliere basis-onderwijscurriculum. In 2017 zal deze leerlijn ook op Langatabiki, op de Granman Forsterschool, worden geïntroduceerd. Het concept blijft hier net als in Nieuw Koffiekamp, hetzelfde; zonne-energie in combinatie met internet en de invoer van de leerlijn.
 
Het project ‘Duurzame leerlijn Johannes Kwamie basisschool’ te Nieuw Koffiekamp is een samenwerking tussen d’ONS en de Stichting Onderwijs der Evangelische Broedergemeente Suriname (EBGS) met ondersteuning van de stichting Ecomare te Nederland.
 
Het concept van Langatabiki is een samenwerking tussen EBGS, het bedrijf Guguplex en stichting d’ONS.
SHARING IS CARING

Volg ons en deel!

YouTube
YouTube
Twitter
Visit Us
Follow Me
LinkedIn
DONEER NU

BERICHTEN

Eerste duurzame leerlijn op basisschool in Brokopondo, Suriname Foto @2014: Duurzame leerlijn op Johannes Kwamiebasisschool, Brokopondo, Suriname