Stichting duurzame Ontwikkeling Nederland Suriname
BEL ONS +31 (0) 35 69 53 405
DONEER NU!

Award duurzaamste mkb-landbouwbedrijf Suriname

Duurzame landbouw bevordert de voedselveiligheid en draagt bij aan de verbetering van de volksgezondheid in Suriname.
 
Om dit proces te stimuleren organiseert d’ONS samen met haar partners, een jaarlijks terugkerend event, namelijk de award voor het duurzaamste mkb-landbouwbedrijf.

Aan deze award zijn drie geldbedragen gekoppeld van respectievelijk € 2000, € 1000 en € 500 euro, voor de eerste tot en met de derde prijs. Het effect is groter dan het winnen van de prijs zelf, want de award winnaars van de afgelopen jaren zetten zich in om jongeren en collega’s te begeleiden in hun stap naar duurzame landbouw. Bovendien leveren de prijzen prestige op; de winnaars kunnen hun gezond geteelde groente en fruit makkelijker verkopen. In Suriname is de vraag naar biologisch geteelde groente en fruit groot.

De prijzen worden uitgereikt tijdens een jaarlijks terugkerend congres over duurzaamheid en gezonde voeding. Het congres biedt tevens de gelegenheid om mensen en bedrijven met elkaar te verbinden.

Organisatie van het congres inclusief de uitreiking van de award voor het duurzaamste mkb-landbouwbedrijf, wordt mede mogelijk gemaakt met ondersteuning van het ministerie van Economische Zaken in Nederland en de Nederlandse ambassade te Suriname.

SHARING IS CARING
Award 2018

Sachin Autar van Payals Groenten is winnaar Award 2018
De winnaar, de duurzaamste landbouwer van Suriname in 2018, en de bedrijven die op de 2e en de 3e plaats zijn geëindigd, zijn bekendgemaakt tijdens de feestelijke uitreiking op het congres 'Duurzame landbouw en voedselkwaliteit' op donderdag 25 oktober 2018 in hotel Torarica.

Volg ons en deel!

Films over duurzame landbouwers (Award winnaars en genomineerden) staan op ons YouTube kanaal

  Award 2018 - Winnaar, 2de en 3de plaats

  Award 2017 - Hoe is het prijzengeld besteed?

  Award 2017 - Winnaar, 2de en 3de plaats

  Award 2016 - Hoe is het prijzengeld besteed?

  Award 2016

  Award 2015

  Award 2014

  Award 2013

  Award 2012