Stichting duurzame Ontwikkeling Nederland Suriname
BEL ONS +31 (0) 35 69 53 405
Donateur worden

Bedrijfsbezoeken duurzame landbouwers Suriname

De jury van de “award duurzame mkb-landbouwer 2017” is al een paar dagen bezig in Suriname met veldbezoeken. Tijdens de bezoeken doen ze interessante inzichten op van de huidige stand van zaken bij verschillende type mkb-landbouwers in het land.

Kleine landbouwers behoefte aan goede zaden

De duurzame telers geven aan heel veel behoefte te hebben aan goede zaden. Vooral bij de kleine landbouwers is dit geluid het meest te horen. Zaden uit Nederland doen het goed, daarom zet Stichting d’ONS in op structurele samenwerking tussen Nederlandse zadenbedrijven en Surinaamse kleine landbouwers.

Kennisoverdracht

Kennisoverdracht blijft een van de pijlers waar aandacht aan gegeven zal worden. PUM Netherlands senior experts zal zich hiervoor inzetten. Zij hebben een netwerk van 1500 senior experts verspreid over de hele wereld die zich inzetten om ondernemers 1-op-1 te helpen, direct op de werkvloer of online.

Stichting d’ONS in Suriname een feit

Stichting d’ONS Suriname is nu officieel een feit. Er is een goed bestuur en ook zijn er enthousiaste projectmedewerkers geworven. d’ONS is met deze stap actief in twee landen (Nederland en Suriname); een goede en noodzakelijke stap om de duurzame ontwikkeling in Suriname nog effectiever aan te jagen.

Stichting dONS

VIEW ALL POSTS

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.