Stichting duurzame Ontwikkeling Nederland Suriname
BEL ONS +31 (0) 35 69 53 405
Donateur worden

Award ‘duurzaamste MKB-landbouwbedrijf 2016 in Suriname’

Na een succesvol 2-daags landbouwcongres in 2015, organiseert stichting duurzame Ontwikkeling Nederland Suriname (d’ONS), met ondersteuning van het ministerie van Economische Zaken (EZ) in Nederland, het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV), de Nederlandse ambassade en de sponsoren van de prijzen Varross en Interfarm, opnieuw in 2016 de award uitreiking voor de duurzaamste mkb-landbouwer van Suriname. Dit zal gebeuren op 10 juni 2016 in Hotel Torarica in Suriname.

Duurzaam telen in Suriname blijft nodig met het oog op voedselveiligheid, gezonde landbouwproducten en een goede volksgezondheid. Het aantal duurzame landbouwtelers en agro- industriëlen groeit gestaag en de consumentenvraag naar gezond voedsel wordt steeds groter. Dit proces wil stichting d’ONS en haar partners ook in 2016 blijven ondersteunen, door de winnaars opnieuw prijs toe te kennen in de vorm van een geldbedrag. Hiernaast zal er een seminar worden georganiseerd over een ontwikkeling in de duurzame landbouw.

Inschrijven

De inschrijving om deel te nemen aan de award “Duurzaamste MKB-landbouwbedrijf 2016 in Suriname” is inmiddels gesloten. 

In de tweede week van mei brengt een vakbekwame jury, bestaande uit Surinaamse en Nederlandse leden, bezoeken aan de agrarische bedrijven in Suriname, die zich voor de award wedstrijd hebben ingeschreven. De winnaar zal op 10 juni 2016 bekend gemaakt worden.

Prijs

Net als vorig jaar worden de prijzen ter beschikking gesteld door de bedrijven Varross BV en Interfarm NV uit Suriname. De winnaar van de award 2016 ontvangt een geldbedrag van €2000,-. Het bedrijf dat op de tweede plek komt ontvangt €1000,- en het bedrijf dat op de derde plek komt ontvangt een bedrag van €500,-. Met het uitreiken van deze prijzen hopen de samenwerkingspartners de duurzame landbouw in Suriname te blijven bevorderen.

Seminar duurzame landbouw

Voorafgaand aan de wedstrijd, zal er op dezelfde dag een seminar worden georganiseerd met als thema ‘landbouw, voeding en gezondheid’. Presentaties zullen verzorgd worden door de minister van Volksgezondheid en de minister van Landbouw Veeteelt en Visserij. Hiernaast zal Rob Baan van het innovatief tuindersbedrijf Koppert Cress, een gerenommeerde kok en een arts uit Suriname hun licht laten schijnen over landbouw, voeding en gezondheid in Suriname.

Stichting dONS

VIEW ALL POSTS