Stichting duurzame Ontwikkeling Nederland Suriname
BEL ONS +31 (0) 35 69 53 405
Donateur worden

Event bij Natuur Technisch Instituut (NATIN) op 19 oktober 2023

Suriname Herald: “Aanname Toerismewetten mijlpaal voor Suriname”

Bron: Suriname Herald, srherald.com

De Toerisme Raamwet en de Wet Suriname Toerisme Autoriteit (STA) zijn afgelopen donderdag met algemene 32 stemmen goedgekeurd. Miquella Soemar-Huur, voorzitter van de Commissie van Rapporteurs, zei dat het goedkeuren van deze wetten een mijlpaal is voor de regering vanwege het feit dat deze wetten al bijkans 20 jaar op agenda stonden bij opeenvolgende regeringen.

Meer lezen

Aanmoedigingsprijs landbouwbedrijf 2022 uitgereikt aan Tiny Gardens Suriname

In het kader van de award wedstrijd voor de duurzaamste mkb-landbouwbedrijf 2022 in Suriname heeft stichting d’ONS dit jaar voor het eerst de Aanmoedigingsprijs uitgereikt aan Tiny Gardens Suriname.

Met de geldprijs zullen zij een van hun schooltuin projecten uitvoeren voor de kinderen op een basis school te Paramaribo.

Meer lezen

“Twee landbouwers uitgeroepen tot duurzaamste MKB-landbouwer 2022” (Singh, 2022)

BRON:

Singh, Sharon (2022, 23 oktober). Twee landbouwers uitgeroepen tot duurzaamste MKB-landbouwer 2022. De Ware Tijd. https://dwtonline.com/twee-landbouwers-uitgeroepen-tot-duurzaamste-mkb-landbouwer-2022/

Natuurbehoud en een gezonde leefomgeving in Suriname: dat beoogt stichting d’ONS (duurzame Ontwikkeling Nederland Suriname), die jaarlijks de award ‘Duurzaamste MKB-landbouwer’ uitreikt. Er was een unicum bij de award-uitreiking donderdag in de Royal Ballroom van Torarica: twee ondernemers eindigden op de eerste plaats: Jill Donk van ZuDo Tropical Fruits en Monish Khedoe van FresQual Agribuss.

Meer lezen

Congres 2022: ‘Climate change en de gevolgen voor de landbouw in Suriname’

Op 20 oktober 2022 organiseert stichting d’ONS en haar partners, voor de negende keer, haar jaarlijkse evenement: het landbouw congres met als thema “climate change en de gevolgen voor de landbouw in Suriname”. Onderdeel van het congres zijn de Award uitreiking en een seminar. De locatie is Hotel Torarica in Paramaribo. 

Bekijk hier het programma.

Meer lezen

Werkconferentie stichting d’ONS 30 juni 2022 Floriade

De werkconferentie van stichting d’ONS is een succes geworden. De conferentie was goed vertegenwoordigd met deelnemers van o.a. de gemeente Westland, Almere, Provincie Flevoland, de ambassade van Suriname en bedrijven zoals Rabobank foundation, Rabobank-partners, Horizon Flevoland etc. Enkele conclusies die uit de conferentie getrokken kunnen worden zijn: Suriname dient een

Meer lezen

Uitnodiging Werkconferentie Duurzame Samenwerking Nederland – Suriname 30 juni 2022, Floriade

Grote kansen voor duurzaam investeren! Suriname is 4 keer zo groot als Nederland. Nu de betrekkingen zijn genormaliseerd liggen de kansen voor het grijpen. De laagvlakte is sinds 2018 beschermd door de nieuwe Zeedijk. Zo’n 200.000 tot 400.000 hectare landbouwgrond ligt klaar voor duurzame voedselproductie.  Nederland heeft de technologie en de kennis,

Meer lezen

Studentenuitwisseling vliegwiel voor meer samenwerking tussen Suriname en Dronten (Bron: Omroep Flevoland)